13 znakova umesto 12: Zodijak dobija novog člana – Zmijonoša

13 znakova umesto 12: Zodijak dobija novog člana – Zmijonoša


Udruženje astrologa u Minesoti tvrdi da horoskopski znakovi nemaju nikakve veze sa originalnim znakovima koje poznajemo. Oni ističu da postoji 13, a ne 12 znakova i da je nov znak – . On obuhvata period od 29. novembra do 17. decembra.

Naime ova promena se desila zbog jedne prirodne stvari. Navodno zbog gravitacije Meseca, Zemljina osa se pomerila i došlo je do, kako kažu, raskoraka u položaju zvezda.

Ostali znakovi su pomereni za otprilike mesec dana unazad, što znači da Blizanci postaju Bikovi, Bikovi Ovnovi i tako dalje, dok je Škorpijama u novom sistemu ostalo samo šest dana – od 23. do 29 novembra.

O tome se priča već dosta dugo. Mi već znamo za promene u rotaciji oko zemljine ose, ali astrologija kojom se ja bavim, i koja se koristi na Zapadu, oslanja se na tropski zodijak, a to je fiksni sistem, koji se nikada ne menja. S druge strane manje poznata vedska astrologija koristi zvezdani zodijak, koji se menja i pomera sa rotacijom Zemlje”, izjavio je za Bi-Bi-Si jedan od najpoznatijih britanskih astrologa Rasel Grant.

izvori: b92/glossy
Related posts